Panellakás felújítás

Van úgy, hogy lakásfelújításra adjuk a fejünket. Vagy azért, mert mert már régi lakásunkba szeretnén valami új színt, új életet lehelni, vagy azért, mert mennek tönkre a dolgok és muszáj cserélni. De lehet azért, mert életkörülményeink változásaihoz szeretnénk igazítani a teret, amelyet lakunk.

Akár hogy is, a panel lakások felújítása nem kis feladat. Márcsak azért sem, mert nem tudjuk környezetünk elől elrejteni, hogy márpedig mi most meg fogunk újulni. Nyilván a kivitelezés mértékétől és időtartamától függ, hogy mennyire fogunk szomszédaink agyára menni, de majdnem biztos, hogy lesznek akik nem hagyják szó nélkül. Jól tesszük, ha előre egyeztetünk a közösképviselettel és szomszédainkkal, hogy a haragoskodás elejét vegyük.

Egy másik ok, hogy sokan úgy érzik, a panel egyfajta kötöttséget jelent. Mindennek adott helye van, ekkora meg ilyen színű, az meg olyan borítású és kész. Ma már nem kapni ilyeneket. Az egyszerű és olcsó megoldások, mint pl. a linóleum vagy padlószőnyeg laminált parkettára cserélése, a fürdőszobai csempe átrakása egy új mintára, vagy a régi tapétára ragasztunk egy friss tiszta réteget jellegű munkák tulajdonképpen egy tisztasági festéssel érnek fel. Ezzel azonban nem biztos, hogy azt kapjuk a pénzünkért, amire szükségünk van.

Számtalan ipari megoldás létezik arra, hogy ne csak felújítsunk, de modernizáljuk is otthonunkat. Ha belegondolunk a legtöbb panel épület kora közelít, vagy meg is haladta az 50 évet. Ráadásul háztartásunk csak egyre bővül az életünket megkönnyítő, ám energia zabáló masinákkal. Vasaló, porszívó, mosógép, hajszárító, már nem is egy TV, hifi, mikró, klíma, mosogatógép és sorolhatnám. Ha megszámoljuk mennyi hosszabbító-elosztót használunk, rájövünk, hogy annak idején ezek a lakások nem erre lettek tervezve. Lehet, hogy már tapasztalta is, mosás közben nem fog menni a vasalás, a hajszárítás és egy gyors teavíz a forralóban – egyszerre. Célszerű tehát az elektromos hálózatot is felújítani. Ezzel megelőzendő a villamos hálózat esetleges túlterhelése, rosszabb esetben egy nemkívánt lakástűz.

A legtöbbünk igyekszik kompromisszumot kötni a hely adta lehetőségekkel. Mégis gondoltuk-e valaha, hogy a fürdőt úgy használjuk-e, ahogy nekünk jól esik? Ha túl szűk a hely, ha a mosdó nem épp kézre esik, vagy épp útban van? Ha kicsi a kád, vagy épp túl sok helyet foglal? Vagy akár elég lenne nekem a zuhany is? A strangokat ugyan nem lehet átrakni egy panel lakás felújítás során, de rengeteg megoldás kínálkozik rá, hogy úgy alakítsuk ki környezetünket, ami megfelelő képpen szolgálja életvitelünket.

Elektromos hálózat teljes vagy részleges felújítása, átalakítása, bővítése

Fűtőtest, radiátor csere

Festés, tapétázás

Burkolás

Konyha felújítás, átalakítás

Fürdőszoba felújítás, átalakítás

Nyílás-zárók cseréje


   
   
   

  Kérem röviden írja le, milyen munkákról érdeklődik (pl. festés-tapétázás 2 szoba, vagy fürdő fejújítás + konyha csempézés). Feltétlenül tüntesse fel, hányadik emeliti lakásról van szó és az épületben van-e lift?  A csillaggal jelölt mezők kötelezőek!


    
    
    

   Kérem röviden írja le, milyen munkákról érdeklődik (pl. festés-tapétázás 2 szoba, vagy fürdő fejújítás + konyha csempézés). Feltétlenül tüntesse fel, hányadik emeliti lakásról van szó és az épületben van-e lift?   A csillaggal jelölt mezők kötelezőek!